Mistä toi on? -sarjakuvan keskuspaikka on Teräsrautelan kirjasto, jossa kolme sarjakuvan päähenkilöistä on töissä. Kirjastoammattilaisten lisäksi sarjakuvassa tavataan myös runsaasti muuta väkeä. Nimien linkkejä klikkaamalla näet kaikki stripit, joissa kyseinen hahmo esiintyy.

Pia Laine
Pia Laine

Pia on motivoitunut kirjastonhoitaja, tunnollinen ylisuorittaja ja sarkasmiin taipuvainen oikeudenpuolustaja. Hallitsee niin kuntonyrkkeilyn kuin sellonsoiton, mutta täydellisyydentavoittelu syö luottoa omiin kykyihin. Haaveena on menestyä kirjoittajana päivätyön ohella. Unelmille omistautumista haittaa aikapula, jonka aiheuttaa yh-arki välillä yliaktiivisen lapsen kanssa.

Petri ”Pete” Ruusunen

Petri on Teräsrautelan kirjaston alkuperäistä kalustoa oleva kirjastonhoitaja, joka ei voisi kuvitella itselleen sopivampaa työpaikkaa. Tavoittelee hyvää elämää hoitamalla työnsä kunnolla sekä olemalla avulias läheisilleen ja Vehmaalla asuvia sukulaisilleen. Lähtee mielellään jalkapallomatsiin, mutta viihtyy parhaiten itsekseen kotona hyvän kirjan parissa. Mulkoilee ikävästi ja jättää vastaamatta, jos häneltä kysyy kumpi on suurempi, Jeesus vai Bruce Springsteen.

Camilla Jurvanen

Camilla on rento downshiftaaja, joka vaihtoi surffiopettajan hommat Balilla kirjastovirkailijan työhön Teräsrautelassa. Kaukomaiden kutsusta huolimatta yrittää sopeutua säännölliseen elämään ja vakituiseen työpaikkaan. Iloisen huoleton niin ihmisenä kuin rahankäyttäjänä. Paraisilla lapsuutensa ja nuoruutensa viettänyt kaksikielisen perheen kasvatti ajattelee suomeksi mutta hihkuu ruotsiksi.

Harri Litmanen

Harri on temperamenttinen videotaiteilija, joka ei kuvia kumartele. Arvostaa niin oopperaa, jalkapalloa kuin Kummeli-huumoria. Sydämellä mukana kaikessa tekemisessään, joten elämän huippukohdat ja alamäet koetaan tunteella. Monille tuttu muuten kuin taiteensa kautta: tunnetun poplaulaja Andrén ex-puoliso, ollut oikeudessa häpäistyään Suomen lipun videoteoksessaan ja mennyt linnan juhliin iltapuvussa. Kirjastoväelle tuttu Petrin on-off-eksänä ja tiskillä lorvijana.

Muuta olennaista väkeä:

Elisa Laine, Pian lapsi
Irmeli Laine, Pian äiti
Angelika Johansson, Pian ystävä lukioajoilta
Marleena Salo, Pian ystävä lukioajoilta
Ossi Närpiölä, Petrin ystävä kirjastoalalalta
Jeremias Ruusunen, Petrin isä
Aukusti ”Ake” Ruusunen, Petrin veli
Markku ”Make” Ruusunen, Petrin veli
Pertti ”Pera” Ruusunen, Petrin kaksosveli
Marjatta Ruusunen, Pertin vaimo
Gunnar Jurvanen, Camillan isä
Leila Litmanen, Harrin äiti
Kalle Aaltonen, kirjaston vakikävijä
Besserwisser, kirjaston vakikävijä
Erkki Mäkinen, kirjaston vakikävijä
Kostiainen, Petrin ystävä armeija-ajoilta
Veikko Nieminen, Petrin kirjastoystävä (ja vähän muutakin)
Zurga, Harrin eksä
Hyvä deitti, Pian deitti
Kesäkissa, Pian eksä
Adonis, lihaskimppu